50. Nasrettin Hoca şenlikleri dolayısıyla Açık Hava Tiyatrosu�nda Sanatçı İntizar Çarşamba gecesi harika bir konser verdi.
2009-07-10 - 13:43
Saat 22.30’da Hakan Doğanay’ın sunumu ile sahneye gelen İntizar, Hakan’la hasret giderdikten sonra “Hakan benim can kardeşim, onunla pek çok kez sahneye beraber çıktık” dedi ve programına “Sensiz olamam ki” şarkısıyla başladı.
İntizar, “-Bizleri siz seyircilerle buluşturan Akşehir Belediye Başkanı Op. Dr. Mustafa Baloğlu’na teşekkür ederim.”diyerek “Kop gel günahlarından” ve “Adam değilsin” parçaları ile programına devam etti. “Güneş seninle batsın” ve “Hani o bırakıp giderken seni” şarkılarını söyleyen İntizar, “-Akşehir güzel dağların artında bir yer, büyük bir filozofun mezarının bulunduğu bir memleket” dedi.
İntizar, Türk sanat müziğinden örnekler verdiği konserinde seyircilerin kendi istedikleri şarkıların söylenmesi isteğine intizar: “Ben mutlu olmak istesem evde de kurarım bir sahne oraya çıkar söylerim ama benim amacım sizleri mutlu etmek” diyerek en çok istek alan “Firari” parçasını seslendirdi.
İntizar: “Mevlana’nın Mesnevisi’ni okuduğunu ve çok duygusal bir yapıya sahip olduğunu belirterek haberleri bile izleyemem, ağlarım” dedi ve “Bende özledim bende” şarkısını seslendirdi.
Nerelisin diye sorduklarında cevap için zorlandığını belirten İntizar, Akşehir hariç her yerde bir yakını olduğunu ama zevkleri zevkim değil, dertleri derdim oluyor dedi. Oysaki eski bir atasözünde olduğu gibi “ne umarsın bacından, o da öldü acından” diyorum onlara dedi.
Daha sonra hareketli parçalara yer veren İntizar, “Kesik çayır”, “Nar tanesi” ve “Kolbastı”yı söyledi.
Konya Milletvekili Orhan Erdem, sanatçı İntizar’a bir teşekkür plaketi verdi. Gecenin ilerlemesi nedeniyle Açık Hava Tiyatrosu’ndan seyircilerin ayrılmasına üzülmeyen İntizar tek kişi kalıncaya kadar programına devam edeceğini belirterek şarkılarını söylemeye devam etti.